Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teen knoflook, geperst
- 500 gram vega gehakt
- 60 gram tacospecerijen
- 250 ml groentebouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 800 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 eetlepel fijngehakte verse oregano
- 400 gram kidneybonen uit blik, uitgelekt, afgespoeld
- halve limoen, voor erbij
Avocadosalade
- 1 grote avocado, gehalveerd, in plakjes
- 125 gele kerstomaten, gehalveerd
- halve kleine rode ui, in dunne ringen
- 1 verse lange rode peper, fijngehakt
- 5 gram verse koriander
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een middelgrote pan en fruit de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht is. Voeg het gehakt en de tacospecerijen toe. Braad het gehakt al roerend rul en bruin. Roer de bouillon, tomatenpuree, tomatenblokjes en oregano erdoor; breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het gehakt en de saus afgedekt 30 minuten zachtjes sudderen.
- Roer de bonen door het gehakt. Doe het deksel op de pan en laat het geheel zonder deksel nog eens 30 minuten op staan of tot de saus enigszins is ingedikt. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Maak ondertussen de avocadosalade.
- Serveer de chili sin carne met de salade en geef de halve limoenen er apart bij.
Avocadosalade
Doe alle ingrediënten in een middelgrote kom en schep ze voorzichtig om.
Recept uit ‘Low Carb’.