Linzen-groentesoep met kerrie (nog proberen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 500 gram flespompoen, geschild, grof gehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 liter water
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt 
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 120 gram wortel, grof gehakt
  • 1 stengel bleekselderij, schoongemaakt, fijngehakt
  • 1 vers laurierblad
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 120 gram diepvriesdoperwten
  • 400 gram bruine linzen uit blik, uitgelekt, afgespoeld 
  • 60 ml citroensap
  • 5 gram verse korianderblaadjes 

Bereidingswijze

  1. Doe de pompoen, bouillon en het water in een middelgrote pan. Doe het deksel op de pan en brengt het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep onafgedekt 5 minuten zachtjes pruttelen of tot de pompoen bijna zacht is. 
  2. Verhit de olie in een grote pan op hoog vuur. Bak hierin de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en het laurierblad al roerend 3 minuten of tot de groenten zacht zijn. Strooi de kerrie erover en roer tot de geur vrij sterk is. 
  3. Doe het pompoenmengsel en de doperwten in de pan. Laat het geheel 10 minuten opstaan of tot de groenten allemaal zacht zijn. Roer de linzen en het citroensap erdoor. Neem het laurierblad uit de soep en gooi het weg. 
  4. Schep de soep in kommen en garneer hem met wat koriander. 

Recept uit ‘Low Carb’.