Quinoa & bloemkoolcouscous

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 gram rode quinoa, goed afgespoeld
  • 375 ml water
  • 1 bloemkool (1,25 kg), bijgesneden
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 80 gram geroosterde pistachenoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel krenten
  • 2 theelepels fijngehakte ingelegde citroenschil
  • 60 ml citroensap
  • 60 ml extra vergine olijfolie, extra 
  • 25 gram grof gehakte verse blaadjes bladpeterselie
  • 150 gram feta, verkruimeld 
  • 1 kleine granaatappel, alleen de pitjes (75 gram)

Bereidingswijze

  1. Doe de quinoa in een middelgrote pan en schenk het water erbij. Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat de quinoa afgedekt 12 minuten opstaan of tot al het water is opgenomen en de quinoa zacht is. Voeg naar smaak zout en peper toe. 
  2. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Hak ze in porties fijn in de blender of keukenmachine. 
  3. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Doe de ui in de pan, zet het vuur laag en bak de ui 10 minuten of tot hij is gekaramelliseerd; roer af en toe. Roer de komijn erdoor en voeg dan de bloemkool toe. Zet het vuur iets hoger en bak de bloemkool 6 minuten of tot hij zacht is; roer regelmatig. Voeg naar smaak zout en peper toe. 
  4. Doe de quinoa in de pan en voeg ook de overige ingrediënten toe; roer goed. Voeg naar smaak zout en peper toe. 

Recept uit ‘Low Carb’.