Ingrediënten
Voor 4 personen
- 450 gram vega shoarma
- 8 stuks Libanees platbrood
- 1x komkommer
- 500 gram Turkse yoghurt
- 150 gram sla
- 250 gram tomaten
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- peper & zout
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- olijven
- witte kaas
Bereidingswijze
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zet opzij.
- Pers voor de tzatziki de knoflook uit en rasp een halve komkommer. Meng dit in een kommetje met de Turkse yoghurt. Breng de tzatziki ten slotte op smaak met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
- Snijd de rode ui in ringen, de rest van de komkommer en tomaat in plakjes en de paprika in reepjes.
- Meng dan de slag met de rode uit, de plakjes komkommer, tomaat en reepjes paprika. Hussel dit goed door met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout. Zet opzij.
- Verdeel tot slot de shoarma over de platbroden en rol deze op als een wrap. Ook lekker: warm de platbroden eerst op door ze een beetje nat te maken en te verwarmen in een koekenpan. Serveer samen met de salade en tzatziki.
Tip: lekker met een handjevol geraspte belegen kaas of extra feta en olijven. J
Recept van Picnic.