Rijsttraybake van zwarte bonen, sperziebonen en tofu

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 375 gram tofu natural 
  • 1 rode ui
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook
  • 280 gram zilvervliesrijst
  • 450 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 80 gram ongezouten pinda’s
  • schone theedoek
  • staafmixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de tofu uitlekken en laat 10 min. drogen in de schone theedoek met iets zwaars erop. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat uitlekken
  2. Vet een bakplaat in met de olie. Pel de tenen knoflook. Verdeel de ui, zwarte bonen, rijst en bevroren sperziebonen over de bakplaat. Breng alles op smaak met zout en peper.
  3. Los het bouillonblokje op in het hete water. Doe de knoflook, pindakaas, kokosmelk en de groentebouillon in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel. Giet het mengsel over de ingrediënten op de bakplaat en schep om zodat alles bedekt is met een laagje ‘saus’. Verkruimel de tofu erboven.
  4. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
  5. Bestrooi de traybake met de pinda’s.

Combinatietip: Lekker met een beetje soja plantaardig alternatief voor yoghurt erop, of een partje limoen erbij. Ook lekker met srirachasaus.

Bekijk hier het originele recept