Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 600 gram aardappelschijfjes (zak koelvers)
- 2/3 zakje peterselie (à 30 gram)
- 100 gram manchego
- 6 witte scharreleieren
- 5 eetlepels allioli
- 1 potje paprika rode reepjes (310 gram)
- 400 gram trostomaten
Bereidingswijze
-
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
-
Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de manchego. Klop de eieren los en meng met ⅗ van de allioli, de geraspte kaas, de helft van de peterselie en versgemalen peper.
-
Verdeel de aardappelen en ui over de bodem van de ovenschaal en verdeel het ei-kaasmengsel erover. Bak de tortilla in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de tortilla te donker wordt.
-
Laat ondertussen de paprikareepjes uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en doe samen met de paprika in een hoge beker. Pureer 2 à 3 sec. met de staafmixer tot een grove salsa. Meng de rest van de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
-
Neem de aardappeltortilla uit de oven en serveer met de tomaten-paprikasalsa en de allioli.
-