Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 rijpe avocado’s
- 4 eieren
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel grof zeezout
- 5 gram bieslook, fijngehakt
- 25 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Snijd de avocado’s rond de pit in de lengte doormidden. Verwijder de pit met een lepel en haal met de lepel ongeveer één centimeter vruchtvlees weg om ruimte te maken voor de eieren. Houd het vruchtvlees apart. Snijd een dun plakje van de onderkanten van de avocado helften, zodat ze goed blijven staan. Zet ze naast elkaar op een bakplaat.
- Breek één ei in een kopje. Schep met een lepel de eidooier voorzichtig in de holte van de avocado. Lepel er vervolgens zoveel mogelijk eiwit bij tot de holte gevuld is. De rest van het eiwit wordt niet gebruikt. Herhaal dit bij de overige drie avocado helften.
- Bak de avocado’s ongeveer 15 minuten in de oven tot het ei gestold is.
- Prak het achtergehouden vruchtvlees van de avocado’s grot met een vork en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Serveer de gevulde avocado’s met grof zeezout en peper uit de molen. Schep de geprakte avocado erop. Bestrooi met de fijngehakte bieslook en schaaf de Parmezaanse kaas erover.
Recept van Picnic