Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in repen
- 1 groene paprika, in repen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel paprikapoeder, pikant
- 70 gram tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes
- 5 gram tijm, blaadjes gerist
- 2 theelepels suiker
- 15 gram koriander, fijngehakt
- 15 gram platte peterselie, fijngehakt
- 4 eieren
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en paprika 5 minuten. Voeg de knoflook, het komijnzaad en paprikapoeder toe en bak een paar minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en bak mee.
- Voeg de tomaatblokjes, tijmblaadjes, suiker en 100 ml water toe en roer alles goed door. Doe een deksel op de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
- Roer de helft van de koriander en peterselie erdoor en maak 4 kuiltjes in de saus. Breek de eieren boven de kuiltjes en gaar ze ongeveer 10 minuten in de saus. Zet de laatste 5 minuten een deksel op de pan.
- Bestrooi met de rest van de kruiden en eventueel wat extra paprikapoeder.
Serveertip:
Lekker me Libanees platbrood.
Recept van Picnic