Ingrediënten
Voor 10 porties
- 300 gram plantaardige roomboter, op kamertemperatuur
- 5 gram bieslook, fijngehakt
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 eetlepel truffeltapanade
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
- 1 takje tijm, blaadjes fijngehakt.
Bereidingswijze
- Gebruik per smaakboter 100 gram boter.
- Voor de bieslookboter met zeezout: roer de boter zacht en meng er dan de bieslook, knoflook en het zeezout door.
- Voor de truffelboter: roer de truffeltapanade door de zachte boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Voor de paprika-tomaatboter: roer het paprikapoeder, de zongedroogde tomaatjes en tijm door de zachte boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de smaakboters in potjes, desk af en bewaar in de koelkast tot gebruik. Je kunt ze dan 3 dagen bewaren.
Recept van Picnic