Ingrediënten
Voor 4 personen
- 15 gram verse Italiaanse kruidenmix
- 250 gram mascarpone
- 1 courgette
- 1 grote fles pastasaus (690 gram)
- 250 gram verse lasagnebladen
- 80 gram pecorino
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 graden. Houd een paar mooie blaadjes oregano apart en hak de rest van de kruiden fijn. Roer de mascarpone los in een kom en verdun met 50 ml water. Meng er de gehakte kruiden door en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje pastasaus en bedek met lasagnebladen. Verdeel hierover de helft van de overgebleven tomatensaus.
- Bedek met lasagnebladen en verdeel de helft van de kruidenmascarpone erover. Verdeel de plakjes courgette er dakpansgewijs over en rasp de helft van de pecorino erover.
- Herhaal alle lagen nog een keer en bak de lasagne 30 minuten in het midden van de oven.
Recept van Picnic