Peren tarte tatin met kaneelijs

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 2 el ongezouten roomboter
  • 4 rijpe Conference peren
  • 75 g kristalsuiker
  • 10 plakken diepvries roomboterbladerdeeg of 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • 8 bollen kaneelijs
  • 1 tarte tatin- of quichevorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat het bladerdeeg indien nodig ontdooien.
  3. Zet de taartvorm in de oven en smelt de boter hierin.
  4. Schil de peren, snijd in helften en verwijder het klokhuis en steeltje met een parisienneboor.
  5. Haal de vorm uit de oven en strooi de suiker over de boter.
  6. Leg de peren met de bolle kant op de suiker.
  7. Leg de plakjes bladerdeeg (als je uit de diepvriesgebruikt) op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 3 millimeter dik.
  8. Leg het deeg over de peren.
  9. Kluts het ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
  10. Bak de taart in 20-25 minuten in de oven.
  11. Laat een minuutje rusten buiten de oven en stort op een plateau.
  12. Serveer de peren tarte tatin met een bolletje kaneelijs.

Bekijk hier het originele recept