Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 middelgrote ui
- 4 tomaten
- 800 gram koelverse pompoenblokjes
- 1 eetlepel venkelzaad
- 4 eetlepels milde olijfolie
- 15 gram verse basilicum
- 250 gram ricotta
- 1 eetlepel citroensap
- 83 gram Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep
- 800 milliliter kraanwater
- bakpapier
- staafmixer met hoge beker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de ui en tomaten in parten. Meng in een kom de ui, tomaat, pompoenblokjes, het venkelzaad en de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
- Haal de blaadjes van de takjes basilicum en doe in een hoge beker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer.
- Doe in een kom en meng met de ricotta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
- Haal de groenten uit de oven en doe in een soeppan. Voeg de basis voor tomatensoep en het water toe en breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen. Verdeel de ricotta-basilicumcrème erover.
Combinatietip: Lekker met meergranenstokbrood.