Rokerige kikkererwtenschotel (nog proberen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kleine rode paprika, in de lengte in vieren
  • 1 kleine gele paprika, in de lengte in vieren
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 1 grote rode ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 theelepels gerookte paprikapoeder
  • snufje saffraan  
  • 1 kaneelstokje
  • 800 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt, afgespoeld
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram sperziebonen, in de lengte gehalveerd
  • 100 gram jonge rucola 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  2. Leg de stukken paprika op een bakplaat, besprenkel ze met 2 theelepels olie en rooster ze in 15 minuten zacht. 
  3. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een diepe, grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook al roerend in circa 5 minuten zacht. Voeg het paprikapoeder, de saffraan en het kaneelstokje toe. Bak het geheel al roerend nog 1 minuut of tot het mengsel sterk geurt. 
  4. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de inhoud van de pan onafgedekt 12 minuten op laag vuur pruttelen of tot de saus is ingedikt. Voeg de sperziebonen toe en laat het geheel nog eens 2 minuten onafgedekt pruttelen of tot de sperziebonen net zacht zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe. 
  5. Garneer de schotel met de geroosterde paprika en rucola en sprenkel de resterende olie erover. Voeg naar smaak peper toe. 

Recept uit ‘Low Carb’.