Groentecurry met paneer & kikkererwten (nog proberen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • arachideolie, om in te bakken
  • 6 verse takjes kerrieblad
  • 2 eetlepels arachideolie, extra
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • 100 gram balti-currypasta
  • 400 gram kikkererwten uit blik, gelekt, afgespoeld
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 125 ml water
  • 400 gram paneer (eventueel vervangen door feta of halloumi)
  • 150 gram sperziebonen, schuin doormidden gesneden
  • 60 ml kookroom 

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een middelgrote pan op hoog vuur; frituur 4 takjes kerrieblad 10 seconden tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
  2. Verhit de helft van de extra olie in een grote pan op hoog vuur; fruit de ui, knoflook en gember al roerend tot de ui zacht wordt. Voeg de currypasta en de blaadjes van de resterende takjes kerrieblad toe; roer 1 minuut of tot de geur vrij sterk is. 
  3. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes en het water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de curry 5 minuten afgedekt pruttelen. 
  4. Snijd ondertussen de paneer in stukjes van 3 cm. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur; bak de stukjes paneer al omscheppend tot ze rondom bruin zijn. Schep ze uit de pan en laat afkoelen. Verkruimel de paneer grof. 
  5. Voeg de sperziebonen en room toe; verhit de curry 5 minuten of tot de sperziebonen zacht zijn. Roer de paneer erdoor en warm de curry goed door. Garneer het gerecht met de gefrituurde takjes kerriblad. 

Recept uit ‘Low Carb’.