Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 gram pruimtomaatjes
- 15 gram basilicum
- 75 gram rucola
- 300 gram quichedeeg
- 5x eieren
- 200 ml kookroom
- 100 gram geraspte parmezaan
- 125 gram mozzarella
- 2 eetlepels olijfolie
- zwarte peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm goed in met 1 eetlepel olijfolie.
- Bekleed de quichevorm met de rol quichedeeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
- Halveer de cherrytomaatjes en snij de basilicum fijn. Doe deze in de quichevorm.
- Klop in een kom de eieren los met de kookroom, de geraspte parmezaan, het zout en de peper. Giet over de tomaatjes heen en zorg dat alles goed verdeeld is.
- Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de bovenkant van de quiche.
- Bak de quiche in 50 tot 60 minuten gaar in het midden van de oven.
- Maak de rucola aan met de olijfolie. Serveer de quiche met de rucola.
Recept van Picnic.