Vega chili met pompoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 gram rijst (of in plaats van rijst nacho’s)
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 400 gram kidneybonen
  • 1x rode paprika
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 2 eetlepels cajunkruiden 
  • 150 gram crème fraîche
  • 4 takjes koriander (of niet)
  • 400 gram zwarte bonen 

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pompoenblokjes 5 minuten voor in gezouten water.
  2. Snij de paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn en pluk de blaadjes van de koriandersteeltjes (bewaar eventueel de steeltjes, snij deze fijn en roer ze door de chili bij stap 3 voor extra smaak). Laat de bonen uitlekken, maar bewaar 2 eetlepels vocht.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin de knoflook 2 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg vervolgens de paprika en cajunkruiden toe, en bak nog eens 2 minuten.
  4. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Roerbak het geheel 3 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg ook alle bonen (+ bewaarde vocht), de tomatenblokjes en 1 eetlepel water toe. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven.
  5. Breng de chili op smaak met een theelepel suiker en flink wat zwarte peper.
  6. Serveer de vega chili met rijst (of nacho’s). Garneer het gerecht met een lepel crème fraîche en verse koriander.

Recept van Picnic.