Toscaanse Vegan Gnocchi

Ingrediënten

Voor 5 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2x veganistische Italiaanse worstjes 
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 0,5 kop groentebouillon
  • 400 gram blik volvette kokosmelk
  • 2 theelepels verse citroensap
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/3 kopje zongedroogde tomaten, in plakjes gesneden
  • 450 gram ongekookte gnocchi
  • zout + peper, naar smaak
  • 2 kopjes babyspinazie
  • 0,5 kop Vegan Parmezaanse kaas, + meer voor garnering
  • 1/4 kop gehakte verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Bak in een grote koekenpan de veganistische worst ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze bruin zijn.

  2. Voeg de knoflook toe en kook, onder voortdurend roeren, gedurende 30 seconden tot het bruin is.

  3. Schenk de groentebouillon, kokosmelk, citroensap, Italiaanse kruiden, zongedroogde tomaten en gnocchi erbij. Roer alles goed door elkaar.

  4. Breng aan de kook, zet het vuur laag tot medium en kook, onafgedekt gedurende 5 minuten, af en toe roeren. 

  5. Voeg naar smaak zout + peper toe en roer de spinazie erdoor. Kook nog 2 minuten, tot de spinazie geslonken is.

  6. Roer bij gebruik de vegan Parmezaanse kaas erdoor. Op dit punt moet de gnocchi gaar zijn, maar niet papperig, en de saus is iets ingedikt. Kook indien nodig nog een minuut of twee.

  7. Serveer direct en garneer met vegan Parmezaanse kaas en verse basilicum. Geniet direct voor het beste resultaat. Restjes zijn 3-4 dagen houdbaar in de koelkast. Voeg bij het opwarmen een beetje extra bouillon of water toe, want de saus wordt dikker als hij afkoelt. Het kan indien nodig worden ingevroren.

Zie hier het originele recept.