Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 gram falafel
- 150 ml knoflooksaus
- 1 komkommer
- 250 gram cherrytomaten
- 1x courgette
- 125 gram verse feta
- 350 gram couscous
- 200 gram pikante hummus
Bereidingswijze
- Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de komkommer in kleine blokjes en de courgette in plakjes. Halveer de cherrytomaatjes. Verbrokkel de feta.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede koekenpan. Bak hierin de plakjes courgette aan beide zijden op hoge temperatuur (ongeveer 4 minuten). Breng op smaak met zout en peper. Haal de courgette uit de pan en zet opzij.
- Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels olijfolie. Bak de falafel hierin in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
- Verdeel de couscous over de kommen. Bedek de couscous met de falafel, komkommer, courgette, knoflooksaus, tomaatjes, feta en hummus.
Tip: Extra lekker hartig met een lepel kalamata-olijventapenade. De hummus is niet heel pittig, maar wil je ‘m toch minder pikant? Kies dan voor de naturel hummus!
Recept van Picnic.