Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4x Turkse broodjes
- 2x pakjes falafel
- 600 gram spinazie
- 125 gram feta
- 200 gram humus
- 1 rode paprika
- Knoflooksaus
- Olijfjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- zout
Bereidingswijze
- Snij de Turkse broodjes doormidden en zet apart. Pers de teentjes knoflook uit. Snij de paprika in reepjes. Verbrokkel de feta.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de falafel. Zet apart en verhit nog 1 eetlepel olijfolie in dezelfde pan.
- Bak hierin gedurende 1 minuut op middelhoge temperatuur de knoflook. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog eens 3 minuten.
- Voeg dan, in delen, de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met een snufje zout.
- Smeer de Turkse broodjes in met hummus en vul ze met het paprika-spinaziemengsel, de shoarma en de feta. Maak af met knoflooksaus.
Recept van Picnic.