Pastasalade mozzarella pesto

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2x mozzarella
  • 400 gram fusilli
  • 3x gekleurde paprika’s 
  • 75 gram rucola
  • 110 gram groene pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder de koude kraan af. Meng de afgekoelde fusilli met 1 eetlepel olijfolie om plakken te voorkomen.
  2. Snij de paprika en mozzarella in blokjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes paprika in 5 minuten gaar op middelhoge temperatuur. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de fusilli met de pesto, de gebakken paprika, de helft van de rucola en de mozzarella.
  5. Verdeel de pastasalade over de borden en maak af met de rest van de rucola, en eventueel een klein scheutje olijfolie.

Tip: voeg voor extra groenten gehalveerde cherrytomaatjes toe.

Recept van Picnic.