Pasta pestosalade met groenten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 gram penne 
  • 150 gram mini mozzarella
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 400 gram spinazie
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 185 gram pesto
  • 40 gram pijnboompitten 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. 
  2. Laat ondertussen de mozzarella uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ongeveer 1 centimeter. Doe met de spinazie, zongedroogde tomaten, pesto en mozzarella in een grote kom en schep goed door. 
  3. Voeg de pasta bij het groentemengsel en breng op smaak met (versgemalen zwarte) peper en eventueel zout. Verdeel de pastasalade over diepe borden en bestrooi met pijnboompitten. 

Recept van Albert Heijn.