Ingrediënten
Voor 4 personen
- 350 gram penne
- 150 gram mini mozzarella
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 400 gram spinazie
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 185 gram pesto
- 40 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Laat ondertussen de mozzarella uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ongeveer 1 centimeter. Doe met de spinazie, zongedroogde tomaten, pesto en mozzarella in een grote kom en schep goed door.
- Voeg de pasta bij het groentemengsel en breng op smaak met (versgemalen zwarte) peper en eventueel zout. Verdeel de pastasalade over diepe borden en bestrooi met pijnboompitten.