Pasta carbonara

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1x courgette
  • 250 gram vega spekjes
  • 2x eieren
  • 200 ml slagroom
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 400 gram spaghetti

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snij ondertussen de courgette in blokjes. 
  3. Klop in een kom de slagroom los met de eieren, 3/4 van de Parmezaanse kaas en de peper. Zet apart. 
  4. Verwarm één eetlepel olijfolie in een ruime pan en bak hierin de spekjes in 5 minuten uit. 
  5. Voeg de courgetteblokjes toe en bak 3 minuten mee. Voeg de voorgekookte spaghetti toe en roer even door. Draai ten slotte het vuur uit en roer het slagroommengsel door de spaghetti. 
  6. Serveer de spaghetti carbonara met de rest van de Parmezaanse kaas. 

Recept van Picnic.