Courgettequiche met kaas en bieslook

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 6 plakjes bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries)
 • 2 courgettes
 • 1/3 bakje rozemarijn (à 15 gram)
 • 1/3 bakje bieslook (à 25 gram)
 • 3 eetlepels olijfolie mild 
 • 1 eetlepel paneermeel
 • 1 teen knoflook
 • 1 rode ui
 • 5 witte scharreleieren 
 • 200 gram Griekse Yoghurt 10% vet
 • 125 gram geraspte oude kaas
 • springvorm (doorsnede 24 cm)

Bereidingswijze

 1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de bieslook in dunne ringetjes. 
 2. Vet de springvorm in met 1 eetlepel olie. Rol de plakjes deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 30 centimeter doorsnede en bekleed de springvorm. Hou een opstaande rand van 3 centimeter en snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel. 
 3. Rasp de teen knoflook en snipper de ui. Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de knoflook, ui, de helft van de rozemarijn, de helft van de bieslook en de kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de vulling over de bodem en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op. Werk van het midden naar de rand toe om de vorm van een roos te creëren. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper. 
 4. Bak de taart in 45 – 50 minuten iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven, strooi de rest van de rozemarijn en bieslook erover en laat de quiche 10 minuten afkoelen in de vorm. 

Recept van Albert Heijn.