Tagliatelle met broccoli, courgette en geitenkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gram broccoli
  • 1 courgette
  • 15 gram basilicum
  • 500 gram tagliatelle
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 ml slagroom
  • 175 gram vegetarische spekjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Snij de courgette in blokjes en verbrokkel de geitenkaas. Pluk de basilicumblaadjes.
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in een andere pan de broccoli in 10 minuten zacht.
  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan en bak de blokjes courgette in 5 minuten goudbruin.
  4. Giet de broccoli af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  5. Pureer de broccoli met een kopje kookvocht, de Parmezaanse kaas, de helft van de basilicumblaadjes, de verse slagroom en de rest van de olijfolie tot een pesto-achtige saus.
  6. Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de pan met courgette. Voeg ook de broccolisaus toe. Roer het geheel goed door en verwarm nog 2 minuten. Breng ten slotte op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de tagliatelle met de verbrokkelde geitenkaas en resterende blaadjes basilicum.

Recept van Picnic.