Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gram broccoli
- 1 courgette
- 15 gram basilicum
- 500 gram tagliatelle
- 80 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram geitenkaas
- 100 ml slagroom
- 175 gram vegetarische spekjes
- 4 eetlepels olijfolie
- peper & zout
Bereidingswijze
- Snij de courgette in blokjes en verbrokkel de geitenkaas. Pluk de basilicumblaadjes.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in een andere pan de broccoli in 10 minuten zacht.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan en bak de blokjes courgette in 5 minuten goudbruin.
- Giet de broccoli af, maar bewaar een kopje kookvocht.
- Pureer de broccoli met een kopje kookvocht, de Parmezaanse kaas, de helft van de basilicumblaadjes, de verse slagroom en de rest van de olijfolie tot een pesto-achtige saus.
- Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de pan met courgette. Voeg ook de broccolisaus toe. Roer het geheel goed door en verwarm nog 2 minuten. Breng ten slotte op smaak met zout en peper.
- Serveer de tagliatelle met de verbrokkelde geitenkaas en resterende blaadjes basilicum.
Recept van Picnic.