Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 gram risottorijst
- 400 gram kastanjechampignons
- 150 gram oesterzwammen
- 250 gram mascarpone
- 1 ui
- 10 gram peterselie
- 2 blokjes groentebouillon
- 80 gram parmezaanse kaas
- 100 gram vegetarische spekjes
- 2 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
- zeezout
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de champignons en oesterzwammen in vieren. Snij de peterselie grof en zet apart voor later.
- Bereid de bouillon met 1200 ml water en 2 bouillonblokjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de gesneden ui gedurende 3 minuten. Voeg dan de vegetarische spekjes toe en bak deze in 2 minuten knapperig.
- Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak de rijstkorrels glazig. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg vervolgens de gesneden champignons en oesterzwammen toe aan de pan, en bak deze 3 minuten mee.
- Voeg 1 soeplepel bouillon toe aan de risotto en roer goed door. Voeg pas een nieuwe lepel toe als al het vocht bijna is opgenomen.
- Herhaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
- Meng de Parmezaanse kaas en mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel nog een snufje zout.
- Garneer de risotto met de peterselie.
Recept van Picnic.