Portobelloburger met mozzarella

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 portobello’s 
  • 4 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels citroensap of azijn
  • snufje knoflookpoeder
  • 150 gram mozzarella, in plakken
  • focacciabrood, in 4 stuken
  • 1 potje pesto
  • 150 gram romatomaten, in plakjes
  • 75 gram rucola, grof gesneden

Bereidingswijze

    1. Verwarm de ovengrill voor. Draai de stelen uit de hoeden van de paddenstoelen. Meng de olijfolie met het citroensap, knoflookpoeder, zout en peper tot een vinaigrette. 
    2. Leg de portobellohoeden omgekeerd naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met de vinaigrette. Rooster de paddestoelen 5-6 minuten niet te dicht onder de ovengrill, tot ze gaar zijn. Leg de mozzarella erop en gril nog 1-2 minuten, tot de kaas iets gesmolten is. 
    3. Snijd het focacciabrood open bestrijk met de pesto. Verdeel de tomaat en een pluk rucola erover. Leg de portobello’s erop en dek af met de rest van het brood. 

Tip: neem ciabatta in plaats van focaccia. Serveer met frietjes. 

Recept van de Dekamarkt