Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 portobello’s
- 4 theelepels olijfolie
- 2 theelepels citroensap of azijn
- snufje knoflookpoeder
- 150 gram mozzarella, in plakken
- focacciabrood, in 4 stuken
- 1 potje pesto
- 150 gram romatomaten, in plakjes
- 75 gram rucola, grof gesneden
Bereidingswijze
-
- Verwarm de ovengrill voor. Draai de stelen uit de hoeden van de paddenstoelen. Meng de olijfolie met het citroensap, knoflookpoeder, zout en peper tot een vinaigrette.
- Leg de portobellohoeden omgekeerd naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met de vinaigrette. Rooster de paddestoelen 5-6 minuten niet te dicht onder de ovengrill, tot ze gaar zijn. Leg de mozzarella erop en gril nog 1-2 minuten, tot de kaas iets gesmolten is.
- Snijd het focacciabrood open bestrijk met de pesto. Verdeel de tomaat en een pluk rucola erover. Leg de portobello’s erop en dek af met de rest van het brood.
Tip: neem ciabatta in plaats van focaccia. Serveer met frietjes.
Recept van de Dekamarkt