Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 groene paprika’s
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram basmatirijst
- 1 blik zwarte bonen (400 gram)
- 110 gram ongezouten walnoten (bakje)
- 250 gram ricotta
- 2 eetlepels Mexicaanse bonenkruiden
- 90 gram red Mexican salsa
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 125 gram mozzarella
- 0,5 bakje koriander (à 15 gram)
Bereidingswijze
-
-
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, snijd de zaadlijsten eruit, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 15 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Hak de walnoten fijn. Meng de walnoten met de bonen, ricotta, bonenkruiden en zout naar smaak. Neem de paprika’s uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 °C.
-
Meng de red salsa met de tomatenblokjes. Verdeel ¾ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de paprika’s met de holle kant naar boven op de saus. Vul de halve paprika’s met het bonen-ricottamengsel.
-
Snijd de mozzarella in 8 plakken (per 4 personen). Verdeel de rest van de tomatensaus over de paprika’s en leg op elke paprika een plak mozzarella. Bak ca. 25 min. in de oven. Pluk de blaadjes van de koriander. Serveer de gevulde paprika’s met de rijst en tomatensaus en bestrooi met de korianderblaadjes.
-