Shakshuka

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 groene paprika, in repen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder, pikant
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 5 gram tijm, blaadjes gerist
  • 2 theelepels suiker
  • 15 gram koriander, fijngehakt
  • 15 gram platte peterselie, fijngehakt
  • 4 eieren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en paprika 5 minuten. Voeg de knoflook, het komijnzaad en paprikapoeder toe en bak een paar minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en bak mee. 
  2. Voeg de tomaatblokjes, tijmblaadjes, suiker en 100 ml water toe en roer alles goed door. Doe een deksel op de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. 
  3. Roer de helft van de koriander en peterselie erdoor en maak 4 kuiltjes in de saus. Breek de eieren boven de kuiltjes en gaar ze ongeveer 10 minuten in de saus. Zet de laatste 5 minuten een deksel op de pan. 
  4. Bestrooi met de rest van de kruiden en eventueel wat extra paprikapoeder.

Serveertip:
Lekker me Libanees platbrood. 

Recept van Picnic