Frittata

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 15 gram verse Italiaanse kruidenmix
  • 8 eieren
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 bosuitjes, in ringen 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden. 
  2. Pluk de blaadjes van de kruiden en hak ze fijn. 
  3. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met peper, zout, Parmezaanse kaas en de gehakte kruiden. 
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en courgette 3 minuten. Voeg de knoflook, tomaatjes en de helft van de bosuitjes toe en bak 1 minuut mee. Schenk de eieren in de pan en schep alles voorzichtig door elkaar. Bak de omelet 3 minuten op matig vuur. 
  5. Zet de pan in de oven en gaar de omelet nog 15 minuten. 
  6. Haal de pan uit de oven (voorzichtig, de steel is heet!) en zet er een groot bord op, Houd het bord vast met een doek en keer het bord met de pan, zodat de omelet op het bord komt te liggen. 
  7. Snijd de frittata in punten of repen. Bestrooi met de rest van de bosuitjes.

Serveertip:
Lekker met knapperig stokbrood. 

Recept van Picnic