Vegan stoofpeertjes

Ingrediënten

Voor 10 stoofpeertjes 

  • 10 stoofpeertjes
  • 1 fles vegan rode wijn
  • de schil van een halve sinaasappel
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 kruidnagels
  • 60 gram ruwe rietsuiker
  • grote soeppan, kookpan of braadpan

Bereidingswijze

  1. Begin eerst met het schillen van de peertjes. Laat de steeltjes eraan zitten en snij het kroontje van de onderkant af. Dan mogen ze in de pan.
  2. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten aan de peertjes toe en breng dit aan de kook.
  3. Als het kookt, zet je het vuur terug tot een lage stand. De deksel mag half op de pan. Het is de bedoeling dat de wijn een beetje pruttelt, maar het moet niet stevig koken!
  4. Kook de peertjes tot ze goed gaar zijn, bij mij duurde dit hele proces 2 uur. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van de grootte van je pan en de temperatuur van je fornuis. Check dit daarom zelf tussendoor goed en voeg eventueel wat water toe als het vocht te snel verdampt. Draai de peertjes tussendoor eenmaal om, zodat ze aan alle kanten even gaar en rood worden.
  5. Serveer de stoofpeertjes met de ingekookte wijn, natuurlijk wel even de kruidnagels eruit halen.

Bekijk hier het originele recept