Bieten-aardappelsalade met feta en groenselderij

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g rode bieten
  • 4 grotere nieuwe aardappelen
  • 3 stengels groenselderij
  • 1 ui
  • 150 g feta
  • 2 el volle kwark
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl karwijzaad

Bereidingswijze

  1. Bieten en aardappelen wassen. Bieten opzetten in ruim kokend water. Na ongeveer 15 min koken kunnen de aardappelen erbij. Laat beide nog ongeveer 20 min koken. 
  2. Selderijstengels klein snijden en selderijblad fijn hakken. 
  3. Feta in blokjes snijden.
  4.  Ui fijn snipperen. 
  5. Zaden een paar min al roerende roosteren in een droge koekenpan op een middelhoog vuur. Aardappelen en bieten even laten afkoelen in koud water, zodat ze hanteerbaar zijn.
  6.  Bieten schillen en in stukjes snijden.
  7.  Aardappelen in stukjes snijden.
  8.  Alle ingrediënten mengen.

Bekijk hier het originele recept