Zoete aardappel stamppot met andijvie

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 600 gr zoete aardappels
  • 1 bouillonblokje
  • 250 gr andijvie
  • 200 gr vegetarische balletjes
  • 2 gegrilde paprika’s
  • 2 el gebakken uitjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • snufje zout en peper.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook de zoete aardappels met een bouillonblokje in een grote pan met water. Na ongeveer 15-20 minuten is de zoete aardappel zacht. Giet het kookvocht af, maar bewaar een beetje kookvocht. Stamp de zoete aardappels met een snuf zout en peper tot puree met een aardappelstamper. Bak ondertussen de vegetarische balletjes in een pan met een beetje olie. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes en meng door de aardappelpuree, net zoals de geraspte kaas en andijvie. Serveer met de vegetarische balletjes en gebakken uitjes.

Bekijk hier het originele recept