Hele bloemkool

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 hele bloemkool
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 5 g verse tijm
  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Snijd de bladeren en steel van de bloemkool en zet hem in een ruime pan. Zet half onder water en voeg eventueel 1 tl zout toe. Doe het deksel op de pan en breng het water aan de kook. Laat 3 min. koken, giet af en laat uitdampen in een vergiet.  
  3. Rasp de gele schil van de citroen en ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe het citroensap en de tijmblaadjes in een maatbeker samen met de olie, knoflook, 0,5 tl peper en 1 tl zout en pureer in de staafmixer. 
  4. Zet de bloemkool op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bloemkool rondom met de citroenolie en rooster de bloemkool 30 min. in de oven tot de buitenkant kleurt. 

Recept van picnic