Ingrediënten
Voor 16 porties
- 250 g dadels zonder pit
- 150 g studentenhaver
- 2 el g notenpasta (zelfgemaakt of gekocht)
- 50 ml sterke koffie/espresso
- 1 el cacaopoeder
- 200 g pure chocolade
- 1 el kokosolie
- 50 g gehakte hazelnoten
Bereidingswijze
- Week de dadels en studentenhaver even in de warme koffie. Laat afkoelen.
- Hak de dadels met de studentenhaver en de walnoten, de hazelnootpasta en de cacaopoeder in een keukenmachine fijn tot je een kleverige, samenhangende massa hebt.
- Bekleed een rechthoekige vorm met bakpapier of vet de vorm in. Druk de dadel-notenmassa uit in de vorm tot een plak van 2 cm hoog. Zet in de vriezer om op te stijven.
- Smelt de kokosolie en breek er de chocolade in, laat de chocolade smelten, roer goed door elkaar.
- Strijk de chocolade uit over de dadel-notenplak, strooi er de gehakte noten over en zet weer in de vriezer om op te stijven.