Quesadilla’s met avocadopesto en aubergine

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 teen knoflook
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 45 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handje basilicum
  • 1 citroen
  • 1 aubergine
  • 4 (volkoren)wraps
  • 75 g geraspte cheddar
  • 1 el zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de knoflook in kleine stukjes.
  2. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en lepel ze uit.
  3. Doe de avocado’s samen met de geraspte parmezaanse kaas, de knoflook, basilicum, het sap van de citroen, de stukjes knoflook en een flinke snuf peper en zout in de keukenmachine en maal fijn.
  4. Snijd de aubergine en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  5. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de aubergine 5 minuten.
  6. Verwarm in een andere pan 1 eetlepel olijfolie op laag vuur, leg er een wrap in, bestrijk deze met de helft van de avocadopesto en bestrooi met de helft van de geraspte cheddar.
  7. Leg de helft van de zongedroogde tomaatjes samen met de helft van de aubergine op de wrap.
  8. Leg de andere wrap erboven op en duw stevig aan.
  9. Keer na 2 minuten om en bak nog 2 minuten aan de andere kant.
  10. Herhaal vanaf stap 6 voor de andere quesadilla.

Bekijk hier het originele recept