Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 300 g risottorijst (pak 500 g)
- 750 ml groentebouillon van tablet
- 250 ml kookroom light
- 250 g gesneden kastanjechampignons
- 300 g verse bladspinazie (zak)
- 150 g Grana Padano kaas (zakje 100 g)
Bereidingswijze
- Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en fruit 1 min. Doe de risottorijst erbij en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
- Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar. Voeg na 10 min. de kookroom toe.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de champignons in 4 min. bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg peper toe. Schep op de borden en bestrooi met de rest van de kaas.