Vegan broccolisoep

Ingrediënten

Voor 4 porties

 • 1 kg broccoli
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 biologische groentebouillontabletten
 • 10 g Italiaanse kruidenmix
 • 4 sneetjes speltbrood
 • 1 teen knoflook
 • 2 el olijfolie
 • 40 g gerookte amandelen
 • 1 keukentouw van 50 cm
 • 1 bakplaat bekleed met bakpapier
 • 1 staafmixer

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor tot 220 C.
 2. Snijd 700 g van de broccoli in stukken, inclusief de stronken. Breng de stukken broccoli met de kokosmelk, de groentebouillontabletten en 600 ml water aan de kook. Bindt het keukentouw om de Italiaanse kruiden en voeg toe.
 3. Zet het vuur laag en laat 10 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan. Roer af en toe.
 4. Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in vierkantjes van 2 bij 2 cm. Pers de knoflook. Meng in een grote kom de knoflook met de olie en de croutons en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 5 min. krokant in de voorverwarmde oven.
 5. Verdeel de rest van de broccoli in kleine roosjes en kook deze 1 min. in water met zout. Hak de amandelen grof. Verwijder het bosje kruiden. Pureer de soep met de staafmixer. Verdeelde roosjes broccoli, de croutons en de amandelen over de soep.

Bekijk hier het originele recept