Pruimenjam

Ingrediënten

  • 1 kilo geschilde en ontpitte Pruimen
  • 1 kilo Geleisuiker / Confituursuiker (verhouding 1 kilo suiker voor 1 kilo fruit)
  • 25 ml Water
  • 30 ml Citroensap

Bereidingswijze

  1. Voeg in een grote pan de pruimen, het water en citroensap toe.
    Breng het geheel aan de kook onder voortdurend roeren.
  2. Laat de pruimen goed doorkoken totdat ze zacht zijn.
    Neem de pan van het vuur.
    Strooi de geleisuiker over de pruimen en roer goed door totdat de suiker opgelost is.
  3. Zet de pan op een middelhoog vuur.
    Laat de jam zodra deze begint te borrelen nog 4 minuten doorkoken.
    Blijf altijd goed roeren.
  4. Schep de jam in gesteriliseerde jampotjes met schroefdeksel en sluit deze direct.
    Zet de jampotjes 5 minuten omgekeerd op tafel om af te laten koelen.
    Draai ze daarna terug om.
    Je kunt de jam natuurlijk ook inmaken in weckpotjes.
    Weck de jam in een inmaakketel op 80 graden gedurende 20 minuten.

Bekijk hier het originele recept