Ingrediënten
Voor 8 porties
- 2 el ongezouten roomboter
- 4 rijpe Conference peren
- 75 g kristalsuiker
- 10 plakken diepvries roomboterbladerdeeg of 1 rol vers bladerdeeg
- 1 ei
- 8 bollen kaneelijs
- 1 tarte tatin- of quichevorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat het bladerdeeg indien nodig ontdooien.
- Zet de taartvorm in de oven en smelt de boter hierin.
- Schil de peren, snijd in helften en verwijder het klokhuis en steeltje met een parisienneboor.
- Haal de vorm uit de oven en strooi de suiker over de boter.
- Leg de peren met de bolle kant op de suiker.
- Leg de plakjes bladerdeeg (als je uit de diepvriesgebruikt) op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 3 millimeter dik.
- Leg het deeg over de peren.
- Kluts het ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
- Bak de taart in 20-25 minuten in de oven.
- Laat een minuutje rusten buiten de oven en stort op een plateau.
- Serveer de peren tarte tatin met een bolletje kaneelijs.