Pasta met aubergine

Ingrediënten

4 personen

  • 1 aubergine
  • 40 g pijnboompitten (bakje à 80 g)
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 470 g pastasaus sugo basilicum (pot)
  • 300 g penne
  • 250 g ricotta
  • 15 g verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit wat van olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd knoflook fijn. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 2 min. Voeg de pastasaus toe. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng de saus erdoor. Verdeel over borden en schep de aubergine, pijnboompitten en ricotta erop. Pluk blaadjes basilicum, scheur in stukken en strooi erover.

Bekijk hier het originele recept