Creamy Butternut Lasagna

Ingrediënten

Voor 4 porties

 • 1 theelepel kokosolie
 • 1 flespompoen (ongeveer 500 gram)
 • 1 ui (80 gram)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 groentebouillonblokje
 • 5 gram (verse) tijm
 • 500 gram verse spinazie
 • zwarte peper
 • 100 milliliter kokosmelk light
 • 3 eetlepels edelgistvlokken (15 gram)
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 pak glutenvrije lasagnebladen (250 gram)

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met kokosolie.
 2. Was de pompoen en verwijder de pitten (de schil kun je laten zitten). Snijd de pompoen in kleine blokjes en leg ze in de ovenschaal. Rooster de pompoen in ongeveer 45 minuten zacht in de oven. Haal uit de oven, zet opzij en verlaag de oventemperatuur naar 180 graden. 
 3. Snijd de ui en knoflook klein. Verhit 100 milliliter water in een grote koekenpan en voeg een half bouillonblokje toe. Voeg de ui en knoflook toe en bak ongeveer 4 minuten tot de ui glazig is. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes, snijd fijn en doe samen met de spinazie in de koekenpan. Kook ongeveer 2 minuten tot de spinazie net begint te slinken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. 
 4. Los de andere helft van het bouillonblokje op in 150 milliliter kokend water. Doe de pompoenblokjes, bouillon, kokosmelk, edelgistvlokken en het citroensap in de blender en mix tot een romige saus. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. 
 5. Bouw nu de lasagne op: schep wat pompoensaus in de ovenschaal. Leg hier een laagje lasagnebladen op. Schep hier weer een laag pompoensaus op, vervolgens een laag spinazie en dek af met een laag lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingredienten op zijn. Eindig met een laag spinazie. 
 6. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten de aluminiumfolie. Haal de lasagne na de baktijd uit de oven. Laat nog 10 minuutjes staan, verdeel in 4 porties en eet één portie lekker op. Bewaar de overige porties afgesloten in de koelkast of vriezer. 

Dit recept komt uit het boek ‘Your 50 days of green happiness – wintereditie’. Aanrader!!