Vegan enchilades

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 8 kleine wraps
  • 1 zakje enchilada kruidenmix
  • 100 ml water
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 400 gram linzen
  • zwarte olijven in plakjes
  • een bosje koriander
  • guacemole
  • vegan geraspte kaas
  • tortilla chipjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de (voorgekookte) linzen kort in een pan (je kunt bijvoorbeeld een grotere steelpan met een deksel gebruiken)
  2. Voeg na een paar minuutjes de enchilada kruidenmix, 100 ml water en 3/4 van de gezeefde tomaten toe. Schep goed door en laat goed warm worden.
  3. Voeg ook alvast wat olijven in plakjes en wat blaadjes koriander toe en verwarm mee.
  4. Pak 1 voor 1 de wraps in je hand en schep er flink wat van het linzenmengsel in. Vouw de wrap dicht en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal.
  5. Pureer het laatste beetje van de gezeefde tomaten en giet deze over de wraps in de ovenschaal.
  6. Top af met olijven en zet de ovenschaal voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Maak ondertussen de guacemole door alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine te doen. Laat draaien tot je een mooie gladde guacemole hebt.
  8. Haal de enchiladas uit de oven en serveer met de guacemole en wat extra verse koriander on top.

Zie hier het originele recept