Vegetarische groentelasagne met prei en courgette

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

 • 1 pakje lasagnebladen
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1-2 paprika(‘s)
 • 1 courgette
 • 1 prei
 • 400 gr tomatenblokjes
 • 500 gr gezeefde tomaten
 • 70 gr tomatenpuree
 • 2 tl basilicum
 • 2 tl oregano
 • 1 bol mozzarella
 • handje geraspte kaas
 • snufje zout en peper

Bereidingswijze

 1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika, courgette en prei in stukjes. Snijd de mozzarella in plakjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg na een paar minuten de paprika, courgette en prei toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
 2. Vervolgens kunnen de tomatenblokjes, tomatenpuree, gezeefde tomaten en de kruiden erbij. Laat de tomatensaus nog minimaal 10 minuten pruttelen.
 3. Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden. Schep wat van de tomatensaus op de bodem van een ingevette ovenschaal. Daarna verdeel je wat lasagnebladen er overheen. Daarna weer een laagje saus, laagje lasagnebladen enz. Eindig met een laagje saus. Verdeel hier de plakjes mozzarella overheen. Als laatste strooi je wat geraspte kaas over de lasagne.
 4. Zet de groentelasagne ongeveer 30 minuten in de oven.

Zie hier het originele recept