Ovenrisotto met groene groenten

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

 • 150 gr risottorijst
 • 500 ml tuinkruiden bouillon
 • 2 el creme fraiche
 • 1 courgette
 • 200 gr doperwten (diepvries)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 ui
 • 2 tl geraspte Parmezaanse kaas
 • 2 handjes rucola
 • snufje zout en peper

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een beetje boter of olie in een pan en fruit de knoflook en ui aan.
 2. Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak even mee.
 3. Daarna kan de rijst erbij en schep je alles door elkaar. Na ongeveer 1 minuut kan het vuur uit. Schep het rijstmengsel in een ovenschaal en voeg de bouillon toe. Mijn gietijzeren pan kan ik op het fornuis gebruiken maar kan ik ook in de oven schuiven, echt super handig.
 4. Zet de risotto voor ongeveer 30 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe en roer even alles door. Na 30 minuten heeft de rijst de bouillon opgenomen. Roer de rucola, creme fraiche en Parmezaanse kaas erdoor. Maak de risotto met groene groenten af met een snufje peper.

Zie hier het originele recept