Spaanse churros met kaneel

Ingrediënten

Voor 6 personen

 • 25 gram kristalsuiker
 • 50 gram ongezouten roomboter
 • 0,25 theelepel zout
 • 150 milliliter kraanwater
 • 125 gram tarwebloem
 • 2 middelgrote eieren
 • 1 theelepel gemalen kaneel
 • 1 liter zonnebloemolie
 • 1 eetlepel poedersuiker
 • spuitzak met gekartelde spuitmond ø 1 cm

Bereidingswijze

 1. Doe de kristalsuiker, boter, het zout en water in een steelpan en verhit op laag vuur tot de boter gesmolten is. Voeg dan in 1 keer de bloem toe en roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur. Klop de eieren los en roer in 3 delen door het deeg tot je een glad, maar stevig beslag hebt. Meng de kaneel erdoor. Laat 10 min. afkoelen.
 2. Verhit de olie in een wok tot 180 °C. Controleer of de olie heet genoeg is, door er wat beslag aan toe te voegen. Als het in 15 sec. goudbruin is, dan is de olie heet genoeg.
 3. Schep de helft van het beslag in de spuitzak en spuit het deeg in de hete olie. Zorg dat de spuitzak en -mond de hete olie niet raken. Knip met een schaar om de 10 cm steeds een stuk deeg af. Bak de churros in 4-5 min. goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker. Bak zo nog meer churros van de rest van het beslag.

Bereidingstip: Geen frituur? Verwarm dan de oven voor op 200 °C. Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Maak het beslag volgens het bovenstaande recept. Schep het beslag in de spuitzak en spuit telkens reepjes van ca. 10 cm lang op het bakpapier. Laat ruimte tussen de churros. Bak de churros vervolgens in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Variatietip: Loop-churros maken? Dat kan! Spuit in plaats van repen een grote cirkel van ca. 15 cm op een stuk bakpapier. Laat ze per stuk in de hete olie glijden en bak de loop-churros in 3 min. Keer halverwege. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrijk ze met glazuur die bereid is volgens de aanwijzingen op de verpakking en versier ze met verschillende decoraties (bijv. met AH Deco minimix). Laat het glazuur in 30 min. hard worden.

Combinatietip: Lekker met slagroom of gesmolten, pure chocolade

Bewaartip: Je kunt de churros warm houden in een voorverwarmde oven van 150 °C.

Zie hier het originele recept!