Lasagnette met aubergine-tomatensaus, kappertjes en ricotta

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 gram Grand’Italia lasagnebladen
  • 2 aubergines
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 690 gram Grand’Italia Sugocasa Erbe in fles
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 250 gram ricotta

Bereidingswijze

  1. Kook in een ruime pan de lasagne in 2 delen in 8-10 min. gaar. Haal met een schuimspaan uit de pan en snijd elk blad in 4 linten.
  2. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng de lasagnette met de tomaten-auberginesaus en verdeel over de borden. Laat de kappertjes uitlekken en verdeel samen met de ricotta over de pasta.

Bereidingstip: Je kunt ook 250 g verse lasagnebladen (schaal) gebruiken. Deze variant kook je in z’n geheel in 4 min. beetgaar.

Zie hier het originele recept!