Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gram kikkererwten in blik
- 2 eetlepels Bio Today witte tahin
- 0,5 teen knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- 80 milliliter zonnebloemolie
- 10 gram verse platte peterselie
- 7,5 gram verse munt
- 50 gram kappertjes
- 1 verse rode peper
- (kleine) keukenmachine
- staafmixer
Bereidingswijze
- Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe samen met de tahin en knoflook in de kom van de keukenmachine en pureer kort. Voeg het citroensap toe en voeg, terwijl de machine draait, 50 ml olie (bij 4 pers.) in een dun straaltje toe.
- Doe de rest van de olie met de peterselie, muntblaadjes en kappertjes inclusief inmaakvocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en meng door de kruidenolie. Doe de hummus in een schaaltje en besprenkel met de peperkruidenolie.