Couscous met geroosterde groenten en feta

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 1 AH biologische pompoen
 • 1 AH biologische courgette
 • 1 AH biologische rode paprika
 • 5 eetlepels AH biologische olijfolie
 • 400 milliliter kraanwater
 • 1 Knorr groentebouillontablet
 • 300 gram AH biologische couscous
 • 150 gram AH biologische feta
 • bakpapier

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en halveer. Verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en de kwarten in stukken van 5 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de groenten met 2 el olie (bij 4 pers.), peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
 2. Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Laat volledig oplossen. Haal van het vuur af en voeg de couscous en de rest van de olie toe. Dek af en laat 5 min. staan. Roer met een vork de couscous los.
 3. Verdeel de couscous over een grote schaal. Verkruimel de feta en verdeel met de geroosterde groenten over de couscous.

Zie hier het originele recept!