Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 eetlepels sesamzaad
- 4 middelgrote eieren
- 3 eetlepels rijstolie
- 1 komkommer
- 600 gram één minuut witte rijst
- 400 gram Japanse wokgroente
- 36 gram Saitaku misosoep (pak 72 gram)
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
Bereidingswijze
- Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in ca. 2 min. goudbruin.
- Klop de eieren los en breng eventueel op smaak met zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van de eieren in 6 min. een omelet. Keer als het ei is gestold. Neem uit de pan en snijd in reepjes.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in plakjes. Bereid de 1-minuutrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de Japanse wokmix 2 min. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de misosoep en sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de groenten erop. Verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.