Kom­kom­mer­roer­bak met se­sam & ome­let

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 2 eetlepels sesamzaad
 • 4 middelgrote eieren
 • 3 eetlepels rijstolie
 • 1 komkommer
 • 600 gram één minuut witte rijst
 • 400 gram Japanse wokgroente
 • 36 gram Saitaku misosoep (pak 72 gram)
 • 2 eetlepels Japanse sojasaus

Bereidingswijze

 1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in ca. 2 min. goudbruin.
 2. Klop de eieren los en breng eventueel op smaak met zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van de eieren in 6 min. een omelet. Keer als het ei is gestold. Neem uit de pan en snijd in reepjes.
 3. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in plakjes. Bereid de 1-minuutrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
 4. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de Japanse wokmix 2 min. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de misosoep en sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de groenten erop. Verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.

Zie hier het originele recept!